dimecres, d’octubre 20, 2010

Hamlet






Des que vaig veure per primer cop una versió retallada de la pel•lícula de Kenneth Branagh, em va encantar. La vaig haver de comprar en quan la vaig veure en dvd al media markt. Una mica més tard la Lisi va pensar en mi quan va veure una edició en català de Hamlet i me la va comprar! Imagineu, en aquell moment no pensava que me’l pogués llegir i la realitat és que no puc deixar de llegir-lo! Un cop i un altre.




La segona versió que vaig veure va ser la del Laurence Olivier, vaig trigar bastant en veure-la perquè no havia manera de trobar-la i per fi, aquest nadal me la van regalar. Vaig pegar un crit que serà inoblidable... per desgracia. Em va encantar! A més hi ha una escena molt Rebecca, em va agradar molt sobretot per ser l’única que he vist ambientada en època medieval.


Després la vaig veure en directe!!! al auditori de sant Cugat. Veure Hamlet sempre és quedar-se embobat, que millor doncs a veure-ho en primer pla?¿ a primera fila! Ho repetiria. Molt molt bona versió.




Per acabar, va tocar la del David Tennant, després de veure unes quantes temporades de doctor Who. Realment no diré que és la millor versió diré que és el millor Hamlet. L’actuació del David Tennant és impressionant, és un actor increïble i sabent que parla tant bé... Hamlet és el paper perfecte. Per veure, evidentment en anglès. L’altre punt a favor d’aquesta versió és el personatge del Poloni, el millor Poloni que he vist amb una gran interpretació del text, coherent amb la forma del text.



Ara només em falta tenir la versió del David Tennant en dvd, una bona versió de l’obra en anglès i una en català amb bona enquadernació. També m'agradaria veurela en directe en anglés de la Royal Shakespeare Company... i ... sé que és impossible però veure en directe al David Tennant interpretant-lo seria... snifff genial.

Últimament tinc moltissimes ganes de veure Hamlet i la veritat, l’he vista en el últim mes més de dos cops. Qui la vol veure? Quina versió? Doncs ara per ara preferiria la del David Tennant! Evidentment, però si voleu veure una altre, cap problema!

Per cert!!!! Merci Estefania per el meu primer premi!! Al blog.


1 comentari:

Estefania ha dit...

A mi tmb magradaria tornar-la a veure al teatre :)

Per cert, digali a la yaya que ma germana tmb vol anar a veure mamma mia!

Jo, uqan vulguis, maputno a veure qualsevol Hamlet, ja ho saps :)

muaaaaaa