dijous, de gener 07, 2010

Llibres de desembre

La segona mort de Jesus de Natzaret (Francesc Puigpelat) del 3 al 8

Estudio en escarlata (Sir Arthur Conan Doyle) del 9 al 10

Sepultado con sus huesos (Jennifer Lee Carrell) del 11 al 15

Te acuerdas de mi? (Sophie Kinsella) del 16 al 17

Ricard II (William Shakespeare) del 18 al 21

Hamlet (William Shakespeare) del 22 al 23

Escrito en el pasado 1ª i 2ª part (Estefania Álvarez Alférez) del 24 al 25

Tríada (Laura Gallego García) 27 al 7 de gener



Bé! Començem. Per resumir diré que del dia 9 al 23 va ser una època de llibres anglesos, sense pensar-ho gaire.



La segona mort de Jesus de Natzaret (Francesc Puigpelat) del 3 al 8

Em va decepcionar. De veritat. Al principi em va semblar la cosa més divertida del món. Conspiració! Jesús està compinxat amb Judes per robar el banc.... bah! Tot acaba amb explicacions religioses sobre una antiga deesa mare i una secta que s’amaga rere una altre, el cristianisme. I potser el que falla d’aquest llibre és haver posat tanta seriositat en un tema que hauria pogut ser divertit o si més no entretingut. Un Sherlock Holmes d’època de Crist. Al principi era així... al final, ja no.





Estudio en escarlata (Sir Arthur Conan Doyle) del 9 al 10

Què dir? Sherlock Holmes. Per fi he llegit el primer llibre i m’he quedat bastant impressionada. Quan vaig llegir un pròleg escrit farà una o dues dècades, em vaig desanimar. Ficava que no tenia tanta qualitat com la resta i que bah! Tonteries! Em va encantar! Moltíssim i em va sorprendre. Té dues parts. La primera és autènticament Sherlock Holmes. Londres plujós. I de cop a la segona et trobés a Nord-amèrica, enmig del desert (cosa que em va recordar a the Host)i sense el Watson narrant, amb una historia paral•lela totalment diferent i que finalment fa enllaçar perquè finalment, en les últimes pàgines apareixi de nou el Sherlock i ens expliqui quina relació tenia tot.
Realment genial. Més que el gos dels Baskerville. No deixaré de llegir Sherlock. És un personatge genial, complex, amb matisos, sorprenent, que només pots veure des de fora, des del punt de vista del Watson (que no pots llegir sense recordar al Wilson de House). En aquest llibre apareix la manera com es coneixen i van a viure al 221b de Baker street i el que és millor, el Watson fa un estudi complex, vist des de fora, del seu company de pis.
(I sí, a més de practicar esgrima i tocar el violí, boxeja)

Personatge preferit: Sherlock Holmes
Frase: De fijo que está ahora mismo en el laboratorio. Hay ocasiones en que no aparece por allí durante semanas, y otras en que no se mueve del laboratorio desde a mañana hasta la noche.


Sepultado con sus huesos (Jennifer Lee Carrell) del 11 al 15

Uoooo. De veritat, em vaig trobar amb Shakespeare de cop. Teories que no sabia que existien, personatges, escenaris (literalment).
És un llibre per llegir amb curiositat i per estressar-te ja de pas. Ah si!!! (m’acaba d’envair una sobtada alegria), per recordar al Laurence Olivier a Hamlet. Per pensar: qui serà l’assassí? Perquè et facin pensar ara bé ara malament de tots els personatges, perquè de cop es mori el que pensaves que era culpable i aquestes grans coses, mentre la protagonista intenta esbrinar pistes, procurant no ser identificada.
Sí, ara que ho penso té una mica d’estructura Dan Brown, però és diferent, a més, és anglesa! Jj.
El recomano, encara que hi ha de tenir coneixements bàsics de Shakespeare si et vols enterar de coses. (Molt basics). O no... total, no importa tant.

Personatge preferit: Ben (molt típic... ho sé)
Frase:
–Roz me dijo que el lenguaje de Shakespeare es tan denso porque en el escenario había pocas cosas –dijo sin levantar los ojos–. Ningún decorado. Sólo trajes de época y unos cuantos elementos de atrezo
Pegué un brinco. No me había dado cuenta de que había reparado en mi presencia.
–Creaba sus mundos a partir de las palabras.

Te acuerdas de mi? (Sophie Kinsella) del 16 al 17

Em vaig divertir llegint aquest llibre però no tant com en altres de la Sophie Kinsella, però m’ha agradat d’una manera diferent, fa pensar més tot i que també hi ha situacions gracioses, té més contingut reflexiu.
La Sophie Kinsella, tot i així té el do de fer-nos riure i aquest llibre em va vaticinar el desastre amb it’s raining men... (només ho entendrà la Estefania)


Ricard II (William Shakespeare) del 18 al 21

Vaig anar a veure la obra de teatre just el dia en que me’l vaig començar, però la veritat és que la obra va fer que me’l acabés amb més il•lusió, ho entenia tot millor i els personatges tenien cara. A més, hi ha una cosa que em va fer especial il•lusió, Bolimbroke era una dona. I llegint-ho, després, no m’ho podia imaginar d’altre manera. En aquesta obra, el més important suposo que és la progressió en la psicologia del rei, comença veient-se com un deu i acaba ... malament jj. Però m’agraden les trames internes de traïció més que altre cosa, em sembla interessant i evidentment no pots llegir una obra de Shakespeare parant-me a entendre el significat de cada frase com si fos vital.

Personatge preferit: Bolimbroke




Hamlet (William Shakespeare) del 22 al 23


Que dir? De debò... no porto la conta dels cops que m’he llegit Hamlet, i això que no fa molt que vaig descobrir aquesta obra de Shakespeare. Me la vaig llegir perquè ho necessitava i ho vaig comprovar. A cada frase veia reflectida Fred i Boira (la meva última historia), el Marc, estava en moltes de les paraules de Hamlet, i no només això, relacions familiars, secrets, “destronaments”.
No puc dir res més, adoro Hamlet (m’encanta!!!!!!!)
Aprofito per dir una cosa. Volia fer una altre entrada però ho diré aquí. El dia de reis, a casa la meva iaia vaig obrir un paquet i al veure al laurence olivier en portada i unes lletres blanques que posaven Hamlet, el cervell se’m va col•lapsar, no sé si vaig començar a xisclar de seguida o si vaig trigar o si vaig esperar a xisclar quan ja era a terra no se si perque m’havia tirat o m’havia caigut abraçant la pel•lícula. La qüestió es que erem molts en l’habitació i quan vaig tornar a la normalitat tothom se’m va quedar mirant flipant (però que és, no podies haver cridat més fort?)

Personatge preferit: Hamlet
Frase preferida (cal? Sabeu que és un paràgraf):
“Morir, dormir,res més: dir que amb el son finalitzem
els mals del cor, les mil ferides naturals
que la carn va heretar. És un final
per desitjar devotament. Morir, dormir...
dormir i potser somiar; aquest és el destorb:
perquè els somnis que habiten en el son de la mort,
un cop ja ens hem desprès d'aquesta pell mortal,
ens imposen respecte, és aquesta la causa
que fa que les desgràcies durin tant.!”


Encara que repeteixo que llegint Shakespeare cada frase és única.



Escrito en el pasado 1ª i 2ª part (Estefania Álvarez Alférez) del 24 al 25

I arribem a la novel•la de la Estefania, la seva primera novel•la, però no serà la última.
La vaig començar, com no, amb moltes ganes, però també amb exepticisme, m’havia fet moltes il•lusions i volia anar amb conte, a més sabia que no era una versió definitiva. Quant vaig haver superat el que havia llegit, després d’unes quantes frases, se’m va oblidar tot. Les frases úniques i la intensitat de les paraules donen sentit a la historia i exalten la personalitat dels personatges. Els protagonistes tenen una ment estranya però a la vegada, llegint-ho, ho pots comprendre, saps per què actuen com actuen i per això hi connectes i els secundaris no es queden curts, tots tenen una personalitat complexa i en algun cas una historia pròpia que els fa profunds (crec que ja saps a qui em refereixo Fanny), ara ja ho puc dir, el Caden.

Personatge preferit: Lucas (I’m sorry Ayden i Kaitlyn, però... Lucas forever!)
Frase.... la veritat és que la posaria però ara mateix no ho puc fer perquè no tinc una copia... a més... no sé si la Estefania em deixaria, encara.

http://estefaniaalvarezalferez.blogspot.com


Tríada (Laura Gallego García) 27 al 7

Ja vaig dir que després de la historia de la Estefania no podria llegir qualsevol cosa perquè m’havia deixat alterada, així que vaig agafar Tríada (cosa que havia volgut fer des de feia temps).
Per què sempre que arribo a l’alçada de la meitat se’m encongeix el cor? Potser és la manera en que ho explica tot o els sentiments que descriu són tant intensos que te’ls transmet, no ho intueixo, quan ho llegeixo ho sento com si ho estigués visquent i és una cosa realment genial, pensar que cada cop que agafi aquest llibre em passarà el mateix. El problema és la primera part. El primer cop que me’l vaig llegir la primera part em va semblar bé, genial, era una bona continuació a Resistencia, però al arribar a la meitat... tot explota, et salten les llàgrimes, i comencen les reflexions filosòfiques que desembocaran a Panteón, el dolor tan profund que no es pot expressar, la venjança... que no acaba de ser venjança... l’amor, l’odi irracional i les reflexions sobre l’odi. Aliances amb l’enemic. El per què uns són bons i els altres dolents i no a la inversa (això m’agrada molt).

Personatge preferit: Christian
Frase: (en realitat és més llarga, però té spoilers) –Por què no lloras?
–Los muertos no pueden llorar



I aquí s’acaba! El desembre ha estat un gran mes. Molts petons.

13 comentaris:

Estefania ha dit...

Wooww! M'encanta perqué tots son molt diversos :)

El del Shakespeare es teu? Si es aixi algún dia el vui llegir... Algun dia (ara hi han mooolts llibres per aquí pululant).

"La Sophie Kinsella, tot i així té el do de fer-nos riure i aquest llibre em va vaticinar el desastre amb it’s raining men... (només ho entendrà la Estefania)"

No sé perqué... Pero m'he començat a riure moltíssim. Es d'aquestes coses que sempre fan gràcia... Dones ganes de tornar-l'ho a veure xd

Iiiii m'ha encantat que posesis aquesta fixa tant mona en la meva historia.

I m'encanta que t'agradi el Lucas :) Es un personatje que 100% es va crear sol. Surt desde les prrimeres págines (esmentat) i encara que al fina desaparegui fa entrada triunfal jj

I dintre de poc podras posar frase i noms... Lilili

Moltes gràcies,

Saps que es la primera resenya que em fan?? :):):):):):):)

T'estimu mugulló!!

P.D: Avui tenia ganes de fer una visita sorpresa (he conduit perque si, venia de gust), pero me he enrecordat que Nooooo ja em començat la UAB!!! (tú inclosa, clar).

Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...

[url=http://www.mikeditkajersey.com/]Mike Ditka Jersey[/url]

Key is Graphology or say handwriting analysis He even went back to his old job for a while It simply means that you need more practice, more experience

[url=http://www.goldentatejersey.com/]Golden Tate Blue Jersey[/url]

Living purposefully will bring you deep satisfaction and joy!Stretch yourself Just verify on the site what the delivery time of your order will be And find out if they offer 24 hour emergency services, or if he or she is affiliated with someone in the area who does Go to www

[url=http://www.frankgorejersey.net/]Frank Gore Women's Jersey[/url]

Anònim ha dit...


[url=http://jkaluski.homeserver.com/w/index.php?title=A-Wide-Range-Of-Secrets-To-Streamline-michael-kors-outlet][b]michael kors outlet[/b][/url]
[url=http://www.sitejabber.com/users/bertono][b]Cheap NHL Jerseys[/b][/url]
[url=http://www.dhammawiki.com/index.php?title=Three-Approaches-To-Jerseys-You-Might-Use-Right-Away][b]Cheap NHL Jerseys[/b][/url]
[url=http://ininwiki.uprm.edu/wiki/index.php?title=Sac-longchamp-Developers-Join-Forces][b]sac longchamp pas cher[/b][/url]
[url=http://basket.net.ua/knowledge/index.php?title=Odd-Nevertheless-Inspiring-Quotes-Regarding-Cheap-NHL-Jerseys][b]Cheap NHL Jerseys[/b][/url]

Anònim ha dit...

top [url=http://www.c-online-casino.co.uk/]uk online casinos[/url] hinder the latest [url=http://www.realcazinoz.com/]casino bonus[/url] manumitted no deposit hand-out at the foremost [url=http://www.baywatchcasino.com/]casino online
[/url].