dissabte, de setembre 18, 2010

Dia 3 a Roma

Gairebé no recordo que hem fet pel matí de tantes coses que hem vist i de tantíssim que hem caminat.



L’objectiu del matí era visitar el foro romà i el campidoglio perquè ahir ens ho varem deixar. El que jo havia proposat era entrar per la part més apartada del campidoglio al foro per així no haver de tornar sobre els nostre passos. Després d’agafar el bus correcte i parar a la parada correcte ens hem adonat que no es podia entrar per aquella banda, cosa que vol dir que hem rodejat tot el foro romà i hem entrat per el campidoglio.



Allà hem entrat al museu. La veritat, mai havia vist tanta escultura antiga junta i en tant bon estat. Les audioguies eren horribles però gratis, així que no importa.



El museu és molt gran així que al sortir ja no podíem més però encara ens quedava no sols veure el foro romà sinó abans arribar-hi. Ens hem adonat que no! No podíem entrar ni per el campidoglio al foro, encara havíem de fer més volta i entrar per el coliseu, cosa que vol dir que em donat una volta sencera al foro.



El millor de tot és que amb l’entrada d’ahir del coliseu hem entrat al foro i ens hi hem passat molta estona després d’haver-lo vist per fora des de tots els angles possibles. Ens hem recreat en cada pedra i en cada resta de temple i jo reconeix-ho que m’encanten les columnes monumentals.
Després de dinar prop del coliseu hem tirat cap al centre i començant per el Gesú hem fet la tarda.



El Gesú és una església molt important arquitectònicament però hem pogut veure molt més enllà gracies al servei de guia gratis! Ens ha tocat un guia que encara no havia fet una visita guiada, nosaltres érem els primers, quan la visita tenia que durar uns 5-10 minuts ha durat uns 20 i s’ha recreat en moltes coses. Començant per aquesta església, realment preciosa hem continuat amb la resta.






La segona ha estat la de sant Ignasi, és impressionant per els efectes optics del sostre. Tant el cel obert com la cúpula fingida. Les dues coses, encara que no ho sembli, son teles! És pintura sobre tela, però oi que sembla arquitectura?



Quan hem arribat al panteó, ens hem trobat amb que no podiem entrar fins les 6.15, ens quedava una hora, així que després de contemplar l’exterior hem anat a santa Maria sopra Minerva amb l’obelisc de Bernini a la plaça i el crist de Miquelangel a l’interior. La única església gòtica de roma.



Com que encara quedava estona hem anat a plaça Navona, on és la font dels quatre rius de Bernini, on, a més, hi passa una escena d’angeles i demonios. És la font on quasi s’ofega un dels preferiti. M’encanta aquella plaça i m’encanta aquella font. Hem pres un gelat just a davant.



El panteó després de l’escassa pluja que ha caigut aquesta tarda tenia el terra mullat i una cadeneta perquè no es trepitgés el centre. Hi havia moltíssim gent però és tant fàcil d’apreciar la cúpula. No puc dir res dolent d’aquella cúpula. El joc d’ombres, l’ocul, tot, es perfecte! Hi tornarem, això segur.
Després del panteó, hem decidit tornar així que hem agafat un autobús que, la veritat, ens ha deixat en un lloc no gaire irreconeixible i com no ens hem tornat a perdre. Amb el bon ritme que portàvem avui sense cansar-nos en excés, al final ens ha cansat perdre’ns.
Avui, objectiu acomplert. Hem visitat tot el que havíem de visitar i hem gaudit tot el que havíem de gaudir.

Petons des de Roma!!

3 comentaris:

lis ha dit...

Molts petons guapos, i gaudiu...

Estefania ha dit...

Wooo cuantes coses!!!

Avui no heu pres gelat??

Mireia de No Honrubia ha dit...

Gelat diari, però... això ja se sap! No sóc molt de gelats però, criden.