dimarts, de setembre 21, 2010

Dia 6 a Roma

Avui bàsicament hem vist Bernini. I no és que no haguéssim fet fins ara (perquè és impossible anar per Roma i no trobar-te’l) però avui gairebé no hem vist res més.
Per el matí teníem reservades entrades per la Galeria Borghese, tenia moltes ganes d’anar-hi perquè allà és on hi ha les meves obres preferides de Bernini. Hem arribat molt d’hora així que ens hem passat practicament una hora passejant per els jardins de la villa Borghese.



Aviso, no ens han deixat fer fotos... no es podia entrar ni amb mòbil ni aigua ni ... res! Havies d’entrar amb les mans buides.
Quan hem entrat ja a la galeria pots intuir que estan orgullosos dels seus Bernini perquè al centre de la primera sala ja n’hi ha un, el David. M’encanta aquesta escultura. I no per el tema, suposo que és per la força, el moviment... el tipus de persona tant diferent a les altres escultures... l’expressió.
Després ens hem trobat amb Apolo i Dafne... estic pensant en si és la meva preferida. M’encanta tan formalment com la iconografia i la manera de plasmar-la en l’expressió i el moviment... molt... narratiu. Passa una cosa semblant amb el rapte de Prosepina... però a mi no em crida tant.
A part de Bernini m’he entretingut molt mirant la pintura dels sostres, tota la iconografia ve explicada en unes làmines que hi ha a cada sala.
Al sortir de la Galeria només pensava en que podria haver-hi estat unes altres dues hores.
La idea al sortir era anar a les catacumbes però tanquen molt d’hora per la tarda i quan hem arribat a santa Maria della Vittoria i hem vist que estava tancada i que no obrien fins les 3.30... hem decidit que deixaríem les catacumbes. Ens hem esperat a que obrissin i ens hem tornat a trobar amb Bernini, com no. Per cert, aquesta esglèsia és molt més petita que com surt a Angeles i Demonios.



Després hem anat a santa Maria del Popolo per acabar el cicle Bernini i tot i que hem trobat la capella amb l’escultura... l’estaven restaurant i estava tapada per un plàstic. Tot i així l’església val la pena.Allà també hi ha dos Caravaggio a més.

Al tornar, hem passat per la gelateria i clar, han tocat fotos (no érem els únics fent fotos als gelats).




3 comentaris:

Estefania ha dit...

Crec que us alimenetu a base de gelats! jiji

Plans super complets!! afuu afuu respireu!!!

Mireia de No Honrubia ha dit...

S'ha intentat funcionar a base d'un gelat diari ( i pasta!)

Estefania ha dit...

Molta pasta!!