dilluns, de gener 10, 2011

Llibres de desembre

Rebeca (Daphne du Maurier) del dia 2 al dia 15

El terrible Blott (Tom Sharpe) del dia 15 al dia 21

Y a mi sobrino Albert le dejo (Forrest David) del dia 21 al dia 25

El imperturbable Hans (Helen Grant) del dia 26 al dia 29

Rebeca (Daphne du Maurier) del dia 2 al dia 15

Bé, que dir de Rebecca? Simplement m’encanta i cada cop que el llegeixo recordo perquè m’agrada tant. M’encanta la mentalitat de la protagonista, la manera de pensar en les petites coses, les sensacions. Aquell: perquè em diu desitjo que sigueu feliços i no: sereu feliços? Aquestes preguntes estupidesa que se li acudeixen però que a mi em semblen intel·ligents. Els pensaments sobre que es deixa quan s’abandona un lloc en el que has viscut durant un temps i sobretot les sensacions opressives a Manderley així com el Maxim i per primer cop m’he fixat més en el Frank.

El terrible Blott (Tom Sharpe) del dia 15 al dia 21

Bah, el vaig agafar perquè volia llegir una comèdia i sí, és una comèdia, però no em va impressionar. La veritat és que en tinc poc a dir. No m’agrada massa aquest autor, tot i ser anglès... és estrany. Els seus personatges estan amargats i el lector veu que les coses aniran malament per uns o altres i la sensació a vegades és més depressiva que de comèdia.

Y a mi sobrino Albert le dejo (Forrest David) del dia 21 al dia 25

Beeeee… tampoc em va entusiasmar, sobretot per la manera de focalitzar de l’autor, la manera de pensar que s’intueix en el que escriu. És desagradable... crec que seria desagradable parlar amb ell... Però només és una sensació i potser només és una màscara literària per explicar aquesta història en concret.

El imperturbable Hans (Helen Grant) del dia 26 al dia 29

Deixem les coses clares, en aquesta novel·la no passa res fins als darrers capítols i no és que siguin impressionants.

Al seu favor puc dir que tot i no tindre acció, no es fa lenta i com tens expectatives, com esperes que passi alguna cosa en breu, avances més ràpid però la decepció és absoluta quan te´n adones en un determinat moment que el que t’estan explicant, en el que volen que et centris en una situació de la protagonista que no te res a veure amb l’historia.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Great blog, amazing tip. Certainly you check here again and write about it to friends Thank you! “It is well that war is so terrible – otherwise we would grow too fond of it.” - Robert E. Lee

Anònim ha dit...

Great blog, interesting article. Certainly you check here again and write about it to friends Thanks! “Music is the wine that fills the cup of silence.” - Robert Fripp