dilluns, d’abril 02, 2012

Ender's Game.

He acabat de llegir aquest llibre per segon cop, en teoria, ja que, jo el vaig llegir fa molts anys. El problema és que no se quants. Primer havia pensat que el vaig llegir amb 12. Però no, la meva estimada germana Alicia me'l va deixar molt abans, perquè quan tenia 10 o 11 vaig llegir El ocho, el primer llibre no juvenil que vaig llegir. Pero Ender va anar abans daixò i, evidentment, i em costa reconèixer-ho perquè mai ho he fet ni ho tornaré a fer, era massa jove per entendre'l. De fet només recordava el principi i una escena de la que tenia una imatge visual bastant clara de dos nens parlant en un jardí (però no sabia de que parlaven).

En aquesta "segona" lectura, que a més ha sigut en anglès, ho he entès tot i cada cop m'estranyava més de no recordar tot allò, perquè son coses memorables, transcendents, que no s'obliden. Així que, o bé llegia sense llegir, o bé era tan ignorant (això no ho tornaré a dir) que no entenia res, o bé tinc una llacuna important de memoria al voltant d'aquest llibre... que pot ser, de fet es molt possible...

Tan se val, el que interessa: ¿M'ha agradat el llibre? Moltíssim. Fins al final es molt bo i quan arribes a la resolució es brillant. Finalment el que jo en dic "final final" també aporta encara més. El millor es ell, l'Ender, a través d'ell t'expliquen una historia però el que realment interessa es el que li esta passant a ell.

Hi ha varies portades d'aquest llibres, per no dir milers. La primera es de l'edició que he llegit jo i aquesta es una que he trobat que 'ha agradat força.


Estic desitjant veure-ho al cine però crec que acabaré plorant! Espero que surti bé la peli.
Aquí l'Ender: Asa Butherfield.

2 comentaris:

Unknown ha dit...

Hola,

A mi El Ocho em va encantar, ara bé, el segon d'aquesta autora em va semblar exactament el mateix, i tinc el trist record de ser un dels pocs llibres que no he acabat.

Un petó.

Perdó, una altra cosa, què és el que se sent de fons?

Mireia de No Honrubia ha dit...

Es el poster de Hunger Games que vaig penjar fa un temps i que encara sona. Jo només he llegit aquest d'aquesta autora, m'han dit que hi ha un que no està gens bé, però a mi el que m'agrada és aquest així que m'és igual.